Befejeződött a 2015-ös Sirály Kupa vitorlázó sárkányrepülő verseny.

Ebben az évben ez a verseny a jövő évi Európa Bajnokságra való felkészülés egyik eleme is volt, hiszen a teljes hazai sárkányrepülő válogatott keret megjelent, és a tervezett 3 napon versenyezve komoly teljesítményeket repültek.

A hazai sárkányrepülés 45 versenyre jogosult pilótájából 13-an voltak jelen, az aktuális rangsor első 11 versenyzőjéből csak az Ausztráliában élő Bertók Attila,  sérülésével bajlódó Szász Péter és más irányú elfoglaltsága miatt Borbély Tibor hiányzott. Ilyen nívós mezőny hazai versenyen évek óta nem volt. Köszönhető ez a verseny támogatóinak, a Sirály Kupákat hagyományosan támogató SZEBETON-nak, az MRSz Siklórepülő Szakbizottságának, a Sárkányrepülésért Alapítványnak és a rendező egyesület az ASE támogatásának. A 3 nap során a vontatások így nem jelentettek anyagi terhet a pilótáknak, és a versenyt külön nevezési díj nélkül tudtuk megrendezni.

Hagyományosan olcsó és nívós helyszínt biztosított a Balatonfőkajári Repülőtér, ahol szokásos módon együtt repülhettek versenyzőink a Sirály Kupa UL bajnokság versenyzőivel. Vörös Gyula a repülőtér vezetője minden évben meghívja a motor nélküli testvér szakágat erre a versenyre már több, mint 20 éve.

A versenyzők és hozzátartozóik szállása a Club Aliga kempingjében hangulatos sátortáborozás mellett volt biztosítva a vízparton.

Idén az időjárás is kegyeibe fogadott minket, és a versenyen 3 vontatógép segítette a startokat, Komáromi Gabival, Barna Zsolttal (Zümi) és Kerekes Lászlóval  (Guriga) a nyergükben.

A távokról beszéljenek az eredmények, a hangulatról a képek.

A verseny elszámolása a szponzorok, a résztvevők és a jövőbeni résztvevők számára nyílt, reméljük jövőre is hasonló rendezést tudunk biztosítani!

Az eredmények pedig itt találhatóak