Idén július 18-19-20.-án kerül megrendezésre Balatonfőkajáron a „Sirály kupa”.

A verseny a korábbi szokásoknak megfelelően a vele egy időben zajló motoros sárkányrepülő versennyel együtt kerül megrendezésre, így időpontja rögzített. Nagyszerű környezetben, kiváló lehetőség a kezdő távos sárkányrepülőknek gyakorlásra, vagy akárcsak a sárkányrepülés iránt érdeklődők számára is.

Az elmúlt években sikerült jó időjárási körülmények között repülnünk, és bízunk benne, hogy ez az idén sem lesz másképpen. De ha mégsem, akkor a „B” terv szerint a motoros verseny időbeosztásához igazított célra szálló versenyt rendezünk, és nagyokat fürdünk a Balatonban.

A motoros verseny kísérő versenyeként igazodnunk kell annak menetéhez, és a vendéglátó balatonfőkajári repülőklub kéréseihez, útmutatásaihoz. Mivel a terület nem olyan nagy, ezért csőrlésből történő repülésre nem lesz mód.

A meghirdetett verseny megnevezése: „Sirály kupa – 2014” egyfordulós, motoros sárkány vontatással induló gyalogos sárkányrepülő verseny

Kategória: Nem minősített verseny

A verseny hivatalos információi: http://amatorse.hu/ oldalon érhető el.

Helyszín: A Balatonfőkajári Repülő Klub sportreptere, Balatonfőkajár határában, az M7 autópálya mellett

Koordináták: N 47°00’24,04″

                      E 18°12’38,05″

Útvonal info: M7 autópálya balatonvilágosi lehajtónál (kb.90km kő) Balatonfüred irányában lekanyarodva kb. 5 km Balatonakarattyáig. A MOL benzinkút utáni körforgalomban balra az első kihajtón (Veszprém/Balatonfőkajár) irányában kell letérni. Ezen az elkerülő úton kb.1 km után jobbra térve (nem balra tartva Veszprém, ill. Balatonfűzfő felé!!) tovább Balatonfőkajár faluba,és elhagyva a helységnév táblát, a menetirány szerinti jobb oldalon levő sarki Tüzép telepnél, (még a vasúti átjáró előtt!) jobbra kell kanyarodni, és végig az úton. Elvileg tábla is jelzi a repteret.

Időpont: 2014.07.18.-20. között 3 versenynap (péntektől-vasárnapig), eredményhirdetés:

2014.07.20. (vasárnap késő délután)

Tartaléknap: Nincs

Tartalék időpont: Nincs

Edzőnap: 2014.07.17. (Csütörtök, de csak előzetes egyeztetés alapján a koordinátorral)

Reptérhasználati díj: 1000 Ft/fő/nap (kísérők, ill. reptéren táborozó hozzátartozók részére is!)

Regisztráció: Előzetes jelentkezés elküldése a horvathz01@t-online.hu címre (a vontató

gépek szervezése miatt szükséges)

Regisztrációs díj: Nincs

Nevezési díj: Nincs, de kérünk minden részt venni szándékozót, hogy a regisztrációját a

megadott E-mail címre 2014.07.12.-ig küldje el!

Visszaszállítás: A szponzor által biztosított autóval térítésmentes (annak kapacitásán belül) vagy saját szervezésben és költségre Feladatkitűzés: Naponta az időjárás lehetőségei szerint a versenyzők konszenzusos megállapodása alapján.

Értékelés: X-Contest-re feltöltött track-log alapján, célra szállás esetén a pontosság szerint

Gps: Használata kötelező, adatkábelt mindenki hozzon a műszeréhez

Díjazás: Az értékelt track-log szerint teljesített egyéni táv, ill. legrövidebb idő alapján, összesített távok/ helyezés szerint 1-2-3. helyezés, ill./és célraszállás

Díjak: ASE által felajánlott kupák az első három egyéni helyezettnek (csapatverseny nincs)

Verseny kiszolgálás: Start dolly kocsiról, segédszemélyzet és kocsi biztosított, távra elmenők információinak gyűjtése, összeszedés koordináció támogatása

Nevezés feltételei: Mindenki saját felelősségére nevez, ill. versenyez, a hazai előírások betartása kötelező. Vontathatói jogosultság szükséges.

Felszerelés: GPS használata az értékelés miatt kötelező, az egyéni felszerelés megfelelőségének ellenőrzéséért a koordinátor felelősséget nem vállal, csak a vontatás lehetőségét kínálja fel, és az összeszedési információkat közvetítését vállalja

A verseny menete: Napi eligazítás 11 órakor, nyitva a starthelyen: 12 óra 30 perckor

Verseny lebonyolítása: Vontatás 2 vontató géppel, két vonalban szélirány szerint a két fő pályairányban

A vontatás díja: 3500 Ft/500 m-re (leoldási magasság), a vontatási díjat a vontatás előtt kell kifizetni, ennek kezelését a rendezők nem vállalják! A megfelelő összegről mindenkinek magának kell gondoskodnia, starton pénzváltás nincs.

Szállásigény jelzés: A regisztrációval egyidejűleg szükséges megküldeni az igényelt szállást a koordinátor részére.

Szállás alternatívák:

A.) Sátrazás a reptéren: nincs limitálva, fejenként 1000 Ft/nap (nincs taxa). Csak WC, vízvételi, és áramvételi lehetőség biztosított, zuhanyozó nincs. Összecsukva, ill. hely függvényében gépeket lehet a hangárban tárolni, és azért már nem kell külön fizetni.

B.) Fizető vendéglátás Balatonfőkajáron előre bejelentett igény szerint Vörös Gyula közreműködésével, kb. 3000-4000 Ft/fő/nap + taxa. Erre igényjelzést a verseny előtt legkésőbb 72 órával fogadunk el.

C.) Szervezés alatt áll a Klub Aligában közvetlenül vízparton történő sátrazás lehetősége kb. 8 sátor részére a korábbi évek gyakorlata szerint. Ezen a helyen nincs zuhanyzási lehetőség, csak fürdés a Balatonban. WC ivóvíz a szomszédos „Nádfedeles vendégházban” áramvételi lehetőség is onnan biztosított. A sátorozás díja személyenként és naponta 1500Ft +300Ft idegenforgalmi adó. Gyerekeknek 14 éves kor alatt ingyenes! Ebben benne van a területen személyautóval történő parkolás is! A balatonakarattyai strand kb.5-6 km, a balatonaligai kb.8 km, mindegyik fizetős.

A verseny szakmai támogatója: Amatőr Siklórepülők Egyesülete (ASE-Buzády György Repülő Egyesület)

Cím: 1138 Budapest, Dagály utca 11.

www.amatorse.hu

laszlo.kerekes@hmth.hu

Telefon: +36-20-777-9139

Koordinátor: Horváth Zoltán Telefon: +36-20-555-0280

Kapcsolattartás, kérdések elküldése: horvathz01@t-online.hu

Egyéb infók:

1.Programok a verseny alatt a helyi repülőklub szervezésében és ingyenesen!

2.Ha teljesen egyértelműen rossz lesz az időjárás, legkésőbb 2014.07.16.-án (szerdán este) 20 óráig a verseny lemondásra kerül a PISE és MSE levlistákon, továbbá az ASE honlapján  és a http://sarkanyozas.wordpress.com/ oldalon. Azok számára akiknek egyik sem megfelelő, kéretik egy telefonhívást lebonyolítani a rendező felé.

3.Mindennemű segítséget a rendezéssel kapcsolatban szívesen fogadunk (kiértékelés, segítők, összeszedők, mobil internet a feltöltéshez/kiértékeléshez) stb.

4. A vontatáshoz szükséges felszerelésről mindenki gondoskodjon, és ha lehet hozzon magával tartalék szakadó elemet!

5. Akinek van, az kérem, hogy hozzon vontató kötelet, tartalékba. Az elmúlt évekhez hasonlóan a fenti költségek mellett arra törekszünk, hogy a lehető legolcsóbb legyen ez a verseny, így nagy létszámú kiszolgáló és értékelő személyzet nem lesz, csak annyi amennyit a támogatásoknak köszönhetően fedezni tudunk. Lehet egy-egy napra is jönni, -kinek hogyan sikerül-, de előtte mindenképpen egy telefonhívást kérünk a koordinátor felé, vagy elektronikus levelet, annak érdekében, hogy a szervezés zökkenő mentesebb legyen.

Támogatók: SZEBETON Zrt., ASE (Buzády György Repülő Egyesület), Sárkányrepülésért alapítvány

Mindenkit szeretettel várunk!

A szervezők

—————-

Sirály cup 2014, aerotow hanggliding competition

This year the dates are 18-19-20 of July.
As in earlier years the competition will be done in parallel with a similar event for trikes. This is the reason why the dates are fixed.
The environment is appropriate for beginner XC pilots also and for the general public interested in flight. The weather conditions have been good in the recent years so we hope that this year won’t be an exception. In case of bad weather as a plan B we will organize spot landing competition and/or we will go the beach of the lake Balaton. Since this is a meet organized mainly for trikes we have to respect their rules. The area is not too big winch towing won’t be possible.

Category: no FAI category.
Official info: http://amatorse.hu/ (only hungarian)
Place: Balatonfokajar airport, close to Balatonfokajar, near the M7 highway
GPS coordinates: N 47°00’24,04″ E 18°12’38,05″
Schedule: 2014.07.18.-20 (Friday – Sunday), Results: 2014.07.20. (late afternoon on Sunday)
Reserve day: None
Reserve dates for the meet: None
Training day: 2014.07.17. Thursday (needs preliminary discussion with the organizer)
Airport usage fee: 1000 HUF (~3EUR/day), even for non pilots!
Registration: If you intend to join please send a mail to: horvathz01@t-online.hu until 2014.07.12 (needed in order to get the right no. of towing trikes)
Registration fee: None
Retrieval: Free with the van provided by the sponsor. If the capacity of the van is exceeded then retrieval has to be organized by participants.
Task setting: Based on the agreement of the competitors. No task committee.
Evaluation of the results: Based on tracklogs uploaded to XContest.
GPS: mandatory (please bring data cable)
There will be launch facilitators (helpers) and people who coordinate the retrieval
Participants assume all responsiblity for themselves, keeping of local rules is mandatory. You have to have aerotow sign off.
Daily schedule: brifing at 11:00, gliders should bi rigged at launch on 12:30
Towing fee: 3500 HUF (~12 EUR) for 500m. Fee has to be paid before the towing. There will be no possibility to change money on the launch so please prepare the right amount.

Accomodation: Please send your preference during the registration
Alternatives:
A. Camping on the airport 1000 HUF/day (~3EUR). There is toilet, water and electricity but no possibilty to shower.
B. Guest house in Balatonfokajar 3000-4000 HUF/day. If interested please contact the organizer at least 3 days before the meet.

Further info:

Balaton beach is only 5-6 km away.
Coordinator: Horváth Zoltán, +36-20-555-0280, horvathz01@t-online.hu
If the weather is really bad then the event will be cancelled. This webpage will be updated in this case.
Please bring your own weaklink if possible.