Idén július 07-08-09-én kerül megrendezésre Balatonfőkajáron a „Sirály kupa”.

A verseny a szokásoknak megfelelően a vele egy időben zajló motoros sárkányrepülő versennyel együtt kerül megrendezésre, így időpontja rögzített.

Szép környezetben, kiváló lehetőség a kezdő távos sárkányrepülőknek verseny gyakorlat megszerzésére, és ismerkedésre a sárkányrepülés iránt érdeklődők számára.

Tavaly nagyszerű versenyidőjárás adódott, jó eredményekkel.

Reméljük, hogy az idén is hasonlóan jó időjárási feltételekben lesz részünk, mint az elmúlt évben. Ha mégsem így alakulna, akkor a „B” terv szerint nagyokat fürdünk a Balatonban.

A motoros verseny kísérő versenyeként igazodnunk kell annak menetéhez, és a vendéglátó balatonfőkajári repülőklub kéréseihez, útmutatásaihoz.

A meghirdetett verseny megnevezése:

„Sirály kupa – 2017”

egyfordulós, motoros sárkány vontatással induló gyalogos sárkányos távrepülő verseny.

Kategória: Nem minősített verseny

Helyszín: A Balatonfőkajári Repülő Klub sportreptere, Balatonfőkajár határában, az M7-es autópálya mellett

Koordináták: N 47°00’24,04″  E 18°12’38,05″

Útvonal info: M7 autópálya balatonvilágosi lehajtónál (kb.90km kő) Balatonfüred irányában lekanyarodva kb. 5 km Balatonakarattyáig. A MOL benzinkút utáni körforgalomban balra az első kihajtón (Veszprém/Balatonfőkajár) irányában kell letérni. Ezen az elkerülő úton kb.1 km után jobbra térve (nem balra tartva Veszprém, ill. Balatonfűzfő felé!!) tovább Balatonfőkajár faluba,és elhagyva a helységnév táblát, a menetirány szerinti jobb oldalon levő sarki Tüzép telepnél, (még a vasúti átjáró előtt!) jobbra kell kanyarodni, és végig az úton. Elvileg tábla is jelzi a repteret.

Időpont: 2017.07.07.-09. között 3 versenynap (péntektől-vasárnapig),

Eredményhirdetés: 2017.07.09. (vasárnap késő délután)

Tartalék időpont és tartaléknap: Nincs

Reptérhasználati díj: 1200 Ft/fő/nap (kísérők, ill. reptéren táborozó hozzátartozók részére is!)

Regisztráció: Csak előzetes jelentkezés szükséges a laszlo.kerekes55@gmail.com címre (a vontató gépek szervezése miatt elengedhetetlen)

Regisztrációs díj: Nincs

Nevezési díj: Nincs, de kérünk minden részt venni szándékozót, hogy a regisztrációját a megadott E-mail címre 2017.06.30.-ig küldje el!

Visszaszállítás: Saját szervezésben és költségre

Feladatkitűzés: Naponta az időjárás lehetőségei/körülményei szerint a versenyzők konszenzusos megállapodása alapján.

Értékelés: a helyszínen meghatározott szabályok alapján.

Gps: Használata kötelező, adatkábelt mindenki hozzon a műszeréhez.

Díjazás: Az 1-2-3. helyezés, ill./és célraszállás eredménye szerint.

Díjak: ASE által felajánlott kupák az első három egyéni helyezettnek (csapatverseny nincs)

Verseny kiszolgálás: Startszolgálat, távra elmenők információinak gyűjtése, összeszedés koordináció támogatása, távok értékelése

Nevezés feltételei: Mindenki saját felelősségére nevez, ill. versenyez, a hazai előírások és a helyi reptérrend betartása kötelező. Vontathatói jogosultság szükséges.

Felszerelés: GPS használata az értékelés miatt kötelező, az egyéni felszerelés megfelelőségének ellenőrzéséért a koordinátor felelősséget nem vállal, csak a vontatás lehetőségét kínálja fel, és az összeszedési információkat közvetítését vállalja

A verseny menete: Napi eligazítás 11 órakor, nyitva a starthelyen: 12 óra 30 perckor 

Verseny lebonyolítása: Vontatás 2 vontató géppel, két vonalban szélirány szerint a két fő pályairányban lehetséges, a kitelepülést az eligazítás során határozzuk meg

A vontatás díja: 3500 Ft/500 m-re (leoldási magasság), a vontatási díjat a vontatás előtt kell kifizetni, ennek kezelését a rendezők nem vállalják! A megfelelő összegről mindenkinek magának kell gondoskodnia, starton pénzváltás nincs.

Szállásigény jelzés: A regisztrációval egyidejűleg szükséges megküldeni az igényelt szállást a koordinátor részére.

Szállás alternatívák:

A.) Sátrazás a reptéren: nincs limitálva, a fejenként 1200 Ft/nap összegben benne foglaltatik (nincs taxa). A reptéren csak WC, vízvételi, és áramvételi lehetőség biztosított, zuhanyozó nincs! Összecsukva, ill. hely függvényében gépeket lehet a hangárban tárolni, és azért már nem kell külön fizetni.

B.) Fizető vendéglátás Balatonfőkajáron előre bejelentett igény szerint Vörös Gyula közreműködésével, kb. 4000 Ft/fő/nap + taxa. Erre igényjelzést a verseny előtt legkésőbb 72 órával fogadunk el.

 

A verseny gesztora: Amatőr Siklórepülők Egyesülete (ASE-Buzády György Repülő Egyesület)

Cím: 1138 Budapest, Dagály utca 11.  

www.amatorse.hu

laszlo.kerekes55@gmaik.com

Telefon: +36-20-777-9139

Versenyigazgató: Kerekes László

Egyéb infók:

1.Programok a verseny alatt a helyi repülőklub szervezésében ingyenesen megtekinthetők!

2.Ha teljesen egyértelműen rossz lesz az időjárás, legkésőbb 2017.07.04.-én (hétfő este) 20 óráig a verseny lemondásra kerül a pise és mse levlistákon, továbbá az ASE honlapján http://amatorse.hu/

Azok számára akiknek egyik értesítési mód sem megfelelő, kéretik egy telefonhívást lebonyolítani a rendező felé.

3.Mindennemű segítséget a rendezéssel kapcsolatban szívesen fogadunk (kiértékelés, segítők, összeszedők, mobil internet a feltöltéshez/kiértékeléshez) stb.

4. A vontatáshoz szükséges felszerelésről mindenki gondoskodjon, és ha lehet, hozzon magával tartalék szakadó elemet!

5. Akinek van, az kérem, hogy hozzon vontató kötelet tartalékba.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a fenti költségek mellett arra törekszünk, hogy a lehető legolcsóbb legyen ez a verseny, így nagy létszámú kiszolgáló és értékelő személyzet nem lesz, csak annyi amennyit a támogatásoknak köszönhetően fedezni tudunk.

Lehet egy-egy napra is jönni, kinek hogyan sikerül-, de előtte mindenképpen egy telefonhívást kérünk a koordinátor felé, vagy elektronikus levelet, annak érdekében, hogy a szervezés zökkenő mentesebb legyen. A részvételi jog látható igazolására a résztvevők és vendégeik számára azonosító karszalagot fogunk adni, amennyiben a költségeket az illető már kifizette.

Támogatók: Magyar Repülő Szövetség, SZEBETON Zrt., Buzády György Repülő Egyesület

Mindenkit szeretettel várunk!

A szervezők