Az aktuális pénzügyi beszámoló a honlapunkon megtalálható.

Az egyesület létszámhelyzete: 2013-ban 18 szakosztályban 345 tagunk volt, a tavalyi évhez képest 10 %-al növekedett. pbsc blackboard Az MRSz-be befizetett pilóta létszámunk: 299 pilóta fizetett be (a be nem fizetők külföldiek, nem pilóták, vagy más egyesületben MRSz tagok), ebből 264-en az MRSz Szabadrepülő Szakágán (HFFA) 35-en az MRSz Könnyűmotoros Szakágán (MKSSz) keresztül (ez 1.396.500.- Ft MRSz tagdíjfizetést jelentett).

Az egyesületünk tagjai szakosztályaikban működhetnek, a szakosztályok az egyesületen belül abszolút autonóm módon tevékenykedhetnek.

Az ASE a közgyűlés döntésének megfelelően igyekezett kezelni az Óbuda starthelyet, a Fedémesi szakosztálya révén a Fedémesi oktatóparkot, támogatta sportrendezvények szervezését, mint például a 104 e Ft-tal a Pg Ligát, 40 e Ft-tal a balatonfőkajári sárkányrepülő Sirály Kupát, 64 e Ft-tal a Greda Open nemzetközi siklóernyős versenyt és 50 e Ft-tal a fedémesi célraszálló találkozót (hazai versenyeket összesen 258 e Ft-tal). Biztosította a világjátékokra való felkészülés szervezését és elszámolását, fenntartja Dagály utcai székhelyét, működteti a www.madartoll.hu honlapot, koordinálta az MRSz oktatóterem használatát.

Oktatási tevékenységével egyesületünk gestiontb.ca éveken keresztül nyílt pilóta tanfolyamot és továbbképzési lehetőséget nyújtott hovatartozás nélkül a siklóernyős és sárkányos pilótáknak. Ez az elmúlt évben az érdektelenség miatt elsorvadt. Bázisunkon továbbra is biztosítjuk a canada goose outlet factory repülés elsajátításához szükséges dokumentumokat vagy oktatási anyagokat.

Sajnos az évek óta jól működő együttműködést a HHH behajtási engedélyek kedvezményes biztosítása vonatkozásában az MSE egyoldalúan felbontotta. Adathalászatukhoz és zavaros pénzszedési akcióikhoz nem kívánunk statisztálni.

Az ASE az MRSz elkötelezett tagja, a könnyűmotoros üzemeltetést az MKSSz-en keresztül, a szabad repülők repülésének biztosítását a HFFA-n keresztül végezzük. Szakmai tevékenységünk alapját a HFFA alkalmasság vizsgálati rendszere biztosította ebben az évben. A múlt évi canada goose outlet toronto factory kedvezőtlen állapot az MKSSz-nél is megváltozott, könnyűmotoros területen hasonló megoldást sikerült elérni. Oktatási képzési tevékenységünk az MRSz engedélyei alapján történt.

Néhány szakosztályunk a képzését az egyesületen kívüli tanfolyamok szervezésével végezte. Ez nem csak jogosulatlanságokat eredményezett, de egyesületünknek ez nem érdeke. A jogszabályok szerint, aki képzésben vesz részt az repülő egyesület tagja kell legyen, mert az egyesület biztosítja a feltételeket a képzéshez, és nem a szakosztály önállóan. Ezért ez évben közgyűlésünk lehetőséget biztosított úgynevezett induló tagdíj bevezetésére (100 Ft egy hónapra), de ezzel csak nagyon kevesen éltek.

Továbbra is zavaros a lajstromozásra nem kötelezettek jogszabályi környezete, a hazai megosztott nem lajstromos társadalom továbbra is mesterségesen megosztott.

Honlapunk a www.amatorse.hu kevéssé látogatott, mert tagjainkat a szakosztály vezetők továbbra sem tájékoztatták kellően a feljelentkezés lehetőségéről. A hírlevélre olyanok is feljelentkeztek, akik nem tagjai egyesületünknek, míg a tagok nagy része nem, ezért ők az így terjesztett infókat nem kapják meg. Ebben az évben hírleveleink rendszeresebbek és tartalmasabbak, a honlapunk mellett továbbra is ez az alapvető egyesületi információs csatorna.