2014 ben jelentkezett hozzám intenzív 10 napos tanfolyamra. Egy mindig pozitív mosolygós igazi természetjáró embert ismertem meg a személyében. A klubban is hamar megkedvelte mindenki.
Egy darab hátizsákkal, tábori felszereléssel és egy hálózsákkal utazott fel Hódmezővásárhelyről hozzám Budapestre az intenzív tanfolyamra. Próbáltam neki szállást intézni de ő erősködött, hogy ott alszik a helyszínen egész héten majd. már akkor feltűnt hogy mennyire odavan a természetért a tanfolyam után futótóversenyre volt hivatalos, táj futásban elég jó eredményei voltak, így hát minden nap az oktatási helyszínen aludt ami igencsak kivívta a tiszteletet a csapatunknál.

A tanfolyamon nagyon ügyesnek bizonyult, és mar akkor nagyon nagy alázattal tekintett a repülésre.

Első vizsga a kísérlet 2014 tavaszán az Újlaki hegyről sikertelen volt Mivel rosszul mért fel egy fordulót a vizsga repülés alkalmával és érintette a fák koronáját mivel masnap már vfutóversenyre indult és utána vissza kellett utaznia külföldre így megbeszéltük hogy megismételjük a vizsgarepülést 1 hónap múlva amikor visszajön az országba. ez nem szegte kedvét.

A második vizsgára júliusban került sor Kalocsára mentünk csörléses repülésre. Egész nap gyakorlórepüléseket csinált kifogástalanul majd az utolsó kört kineveztük vizsgarepülésre. Ez számára felejthetetlen élménnyé vált mivel e repülés alkalmával több mint 800 méterre emelkedett fel de a rádióban már a nap végére lemerült az elem így az aznapi rádióirányításos repülésektől eltérően itt magára maradt, és számára addig meg nem repült magasságból magától kellett meghoznia minden egyes döntést ami a sikeres landoláshoz és az A vizsgához vezet., elmondása szerint ez volt az a pont ahol teljesen átélte a szabadrepülés lényegét az elvágyódásból elszakadás lett. A kijelölt célkörön belül tökéletesen landolt az első igazi repülés én áttette a repülősök közt ismert magányt elszakadás érzést erre a vizsga repülésre jól emlékezett sokat mesélte mindenkinek, hogy milyen izgalmas volt amikor rádió kapcsolat nélkül mindenféle utasítás nélkül 800méter felett végre maga hozta meg a döntéseket és így sikerült sikeres vizsgát tenni.

Az Alpokban dolgozott es itt képezte magát, jó kapcsolatokat épített az ottani pilótákkal. A kezdeti kora reggeli hegycsúcsokról lecsúszásból egyre komolyabb termik repülések lettek..

2017ben hazautazott és sikeres B vizsgát tett

Rengeteg helyen dolgozott külföldön 2015 ben a svájci Alpokban költözött ami számára a mennyországgal ért fel mindig minden körülmények között Bivakolni ment. Egy szállodában dolgozott a Hegyek között és nem egyszer a napi munka után megmászott egy 3000est, ott aludt a csúcson akár mínusz 20 fokos fagyban is bivakolt és reggel a siklóernyővel lerepült a szálloda parkolójában is így ment be dolgozni repülős pályafutása szépen ívelt elég jól képbe került a magashegyi repülés terén. A helyiek nagyon megszerették tisztelték és én is az egyik legpozitívabb embert ismertem meg a személyében akivel valaha találkoztam.

Utolsó napján 2019 Valentin napján is egy ilyen bivakolásra indult egy csúcsról csúcsra felmászol és onnan a siklóernyővel repülve a gleccser nyelvén egy barlangban húzta meg magát ahol sajnos éjszaka egy leszakadó jég lavina betemette a barlangot és így távozott az élők sorából.

Nyugodj békében Jani